V Třebíči uprostřed města se kupí odpadky. Kdo by čekal skládku někde daleko na opuštěném místě, je na omylu. V Třebíči na to mají jiný metr. Překladiště komunálního odpadu tam zřídili přímo mezi obytnými domy. A místní obyvatelé? Na ty nikdo ohled nebere, bohužel ani úřady, protože vše povolily.

Do Třebíče se svážejí odpadky z celého okresu. Překladiště vzniklo přímo ve městě a okolním obyvatelům se to logicky nelíbí.

„Nebojím se to nazvat takovou zhovadilostí, co se tady vymyslelo. Když to vysypou, tak to se celá čtvrť ztratí v prachu,“ stěžují si Jaroslav Němec a Otakar Dvořák.

„Je katastrofa, myslím si, že jsme městu nic neprovedli, daně platíme, tak si myslím, že by se s tím mělo něco urychleně dělat,“ doplňují.

Město se slovy vedoucího stavebního úřadu Vladimíra Obršlíka dušuje, že jedná s inspekcí životního prostředí. „Co se týče prašnosti a zápachu, tak se to předalo na inspekci životního prostředí do Havlíčkova Brodu,“ říká.

Byl to ale právě stavební úřad města Třebíče, který vše povoloval. Starosta Třebíče Pavel Heřman však přehrává zodpovědnost na kraj. „Docela striktně odmítám to, že bychom tam my týrali občany. Povoloval to kraj,“ tvrdí Heřman.

Jenže krajští úředníci se brání. Připouštějí sice, že vydali kladné stanovisko, ale jejich stanovisko je pouze jedno z mnoha. Konečné rozhodnutí bylo na stavebním úřadu – tedy v Třebíči.

A provozovatel – společnost AVE – nic neřeší, jsou totiž z obliga, jak říká manažer Marcel Benda. Na vše mají řádné povolení. „Logistické centrum provozujeme na základě provozního řádu, který dodržujeme,“ dodává. Bohužel pro obyvatele, je to pravda.

Získejte více informací

z našeho webu

Třebíč Občanům!

 

Zaregistrujte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít žádné novinky.

Pro úspěšnou registraci k odběru novinek z našeho webu potvrďte prosím vaši emailovou adresu kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám poslali. Děkujeme!

Pin It on Pinterest

Share This