Třebíčský městský úřad vydal tiskové prohlášení, umístěné na webových stránkách města, nazvané velmi silně „Město se ohrazuje vůči lživým tvrzením“.

Úředník Aleš Kratina, v minulých komunálních volbách na 8. místě kandidátky „Pro Třebíč“, zřejmě při surfování na internetu ve svém volném čase našel na našich webových stránkách www.TrebicObcanum.net „Mapu klientelismu a nesmyslných investic v Třebíči“. Tam je vedle mnoha jiných kauz stručně popsaná i investice města „Křižovatka u hotelu Atom“ slovy: „Město za 3.5 milionů Kč “zrekonstruovalo” křižovatku u hotelu Atom vlastněném panem Horkým. Jediným viditelným výsledkem rekonstrukce je vznik 20 nových parkovacích míst před hotelem.“

Pan Kratina tvrdí, že je tento popis nepravdivý. Zřejmě svým stranickým pohledem nepochopil, že na omezeném prostoru mapy není možné věnovat se každé kauze podrobně a je třeba velmi stručně vyjádřit podstatu problému. A je bez jakýchkoliv diskusí, že jedinou viditelnou změnou (přeje-li si pan Kratina, pak „nejviditelnější“) je vznik velkého parkoviště před hlavním vchodem do hotelu Atom, hlavně tedy co se týká funkčnosti řešení celého prostoru. I když je parkoviště velké, je na něm vyznačeno jenom devět parkovacích míst, nikoliv dvacet jak jsme měli uvedeno na naší mapě (více aut by se tam určitě vešlo), ale ani deset, jak píše pan Kratina. Mám tvrdit, že pan Kratina lže? Nebudu, třeba též parkoviště podrobně nezkoumal.

Původní stav Parkoviště by nemohlo vzniknout, pokud by autobusová zastávka před vchodem do hotelu nebyla přesunutá o několik desítek metrů níže. Ze stejného důvodu musel být zřejmě přesunut i přechod pro chodce, na samou hranici křižovatky. Touto úpravou se paradoxně průjezdnost křižovatky ještě snížila, protože auta odbočující na Jelínkovu ulici při zastavení před přechodem zablokují hlavní silnici. Krátký odbočovací pruh směrem do města též skoro nic neřeší, v žádném případě pak situaci při opravě Podklášterského mostu, protože ho zablokují auta jedoucí na křižovatce rovně nebo vlevo. Už dnes se tam tvoří kolony.

Nejrozumnějším řešením křižovatky u hotelu Atom by bylo vybudování kruhového objezdu. Ten prosazuji už mnoho let, radnice jeho stavbu opakovaně z nejrůznějších důvodů odmítá. Objezd by se do prostoru vešel, zabral by však část „veřejného“ parkoviště. Parkoviště, které zdarma využívají hosté hotelu Atom. A toto může být pravým důvodem, proč musí třebíčští motoristé trpět.

Získejte více informací

z našeho webu

Třebíč Občanům!

 

Zaregistrujte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít žádné novinky.

Pro úspěšnou registraci k odběru novinek z našeho webu potvrďte prosím vaši emailovou adresu kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám poslali. Děkujeme!

Pin It on Pinterest

Share This