Z rozhodnutí vládnoucí koalice v roce 2020 započala revitalizace Karlova náměstí na dlouhé dva roky. Radní nevypsali architektonickou soutěž na podobu nového náměstí, celá přestavba tak byla učiněna jen na politickou objednávku. Nesouhlasili jsme s tímto postupem. A náš názor se nezměnil. Naopak se čím dál víc ukazuje, že délka a způsob vedení stavebních prací i nekomunikace radnice s dotčenými obchodníky tyto krámky i hospůdky či kavárny poškozuje.

Mnohdy se obchodníci o dalším postupu stavby dozvídají z novin nebo dokonce až ve chvíli, kdy mají stavaře před svým krámkem. Měsíc před Vánocemi byla rozkopána spodní strana náměstí. Dostat se nyní od Jejkovské brány na náměstí suchou nohou je naprosto nemožné. Problémy mají rodiče s kočárky i handicapovaní. Ano, procházíme stavbou. Ale zároveň zde dál žijí a pracují lidé, jsou zde krámky, hospůdky, kavárny, lékárny… Naší lidé – Třebíčáci. Pokud nemají tržby, nemají na mzdy a placení povinných záloh a nutných výdajů. A tak někde došlo k propouštění, některé obchody, na které jsme byli roky zvyklí, ukončili svoji činnost. Ale co ti, co nám tu ještě zbyli?

Co na to vedení města? Zásobování tam mají obchodníci povolené. Ale to je opravdu velmi málo. Pokud je to radnice, která jim znesnadňuje jejich činnost, tak by to měla být ona, která jim nabídne kompenzace. Nejen těm, kteří jsou v nájmu města. Je to v zájmu nás všech, v zájmu našeho města. Copak by si tohle nechal líbit subjekt typu STOP-SHOP? Tak proč tohle dělá město našim lidem, našim spoluobčanům?

Přiložené fotografie mluví za všechno.

 

Získejte více informací

z našeho webu

Třebíč Občanům!

 

Zaregistrujte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít žádné novinky.

Pro úspěšnou registraci k odběru novinek z našeho webu potvrďte prosím vaši emailovou adresu kliknutím na odkaz v emailu, který jsme vám poslali. Děkujeme!

Pin It on Pinterest

Share This